Foliile auto montate profesional pe masina ta ii vor oferi un aspect stilat si lucios. Dar aceste produse vor avea si un scop mai util: protectia interiorului masinii. Acest lucru este in special benefic daca masina are scaune de piele. Pielea se va sfarama si crapa daca este expusa la lumina soarelui pentru prea mult timp. Protejarea interiorului masinii cu geamuri fumurii poate prelungi semnificativ viata tapiteriei din piele, ceea ce va imbunatatii valoarea de vanzare a masinii.

Scaunele de piele sunt des intalnite la masini si lux si SUV-uri. Aceste masini costa multi bani, asa ca ar fi inteligent sa iti protejezi investitia prin protejarea interiorului masinii impotriva razelor UV. Acestea nu provoaca doar crapaturi si uscarea pielii, dar si pierderea culorii interiorului, incluzand aici covoarele, textilele si plasticul.

Fara folii auto, tu si pasagerii tai riscati sa va ardeti intr-o zi caniculara de la scaunele de piele super-incalzite. Toata lumea a urcat intr-un vehicul dupa ce a stat toata ziua in soare. Expunerea prelungita la soare poate incalzi scaunele de piele atat de tare incat pasagerii pot suferi arsuri destul de severe. Atunci cand geamurile sunt colorate profesional, interiorul masinii va fi protejat de razele directe ale soarelui si pielea scaunelor nu va putea ajunge la temperaturi periculoase.

Mai departe, geamurile fumurii iti pot proteja masina sa nu fie sparta. Hotii nu-si vor dori sa sparga o masina daca nu pot vedea ce e inauntru. Desi nu ar trebui sa lasi lucruri de valoare in masina, geamurile fumurii ofera intimitatea necesara pentru lucrurile personale pe care le lasi la vedere. Hotii vor fi descurajati de la spargerea masinii pur si simplu pentru ca nu pot sa vada prin foliile auto.

Intotdeauna ar trebui sa angajezi o firma profesionala de folii auto pentru a le instala. Angajatii ei au echipamentul necesar pentru a face treaba corect si au ani de experienta in montarea foliilor pe orice tip de vehicul. Kit-urile care iti permit sa faci singur acest proces ar trebui evitate, mai ales daca nu ai experienta – deoarece cel mai des vor ramane bule de aer, si foliile vor rezista doar cativa ani.

Fiecare tara are legi care reglementeaza cat de intunecate pot fi foliile. Daca mergi cu masina la un centru reputabil, ei iti vor spune care sunt limitele permise de lege.

Protejeaza-ti masina si interiorul de piele cu folii auto profesionale. Iti poti tine masina privata, racoroasa si protejata de razele UV periculoase – toate astea pe langa aspectul clasic si lucios pe care il va avea.

 

Desi montarea foliilor pe masina are multe beneficii, ea poate implica si minore dezavantaje care pot face un numar de clienti sa se retraga. Dedesubt este o lista de potentiale dezavantaje pe care geamurile fumurii le pot avea.

  1. Colorarea intunecata poate micsora dramatic vederea soferului noaptea, ceea ce poate duce la intamplari periculoase;
  2. Vizibilitatea inauntru si in afara masinii poate fi drastic redusa cu varsta si vederea. Geamurile fumurii pot distorsiona si mai mult imaginea daca vederea este slabita;
  3. Cand purtati ochelati polarizati se vor vedea dungi pe geam;
  4. In timp, folia poate face bule, se poate coji sau crapa, micsorand valoarea masinii;
  5. Am mentionat faptul ca folia poate tine laolalta geamul in situatia unui accident auto, insa mai exista o parte a problemei. Majoritatea vehiculelor sunt echipate cu geam securizat care se desprinde in cazul unui accident. Adaugarea de folii auto peste geamul securizat poate cauza rani mai grave in accident prin impiedicarea sticlei sa se desprinda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *